Mesajı Okuyun
Old 24-01-2011, 16:03   #1
avhalit

 
Varsayılan sahte evrak tanzimi-ÇİFTÇİ KÜTÜĞÜ BELGESİ

Müvekkil bir mahallede aza ve muhtarın olmadığı ve vekaletin kendisinde olduğu dönemde ziraat odasına kayıt olmak isteyen 3 kişiye çiftçi kayıt formu imzalyarak veriyor. bu şekilde üyelik yapılıyor. ancak bu kişilerin o mahallede arazileri olmadığı için aza bu evrakları imzaladığından hakkında sahte evrak düzenlemekten dava açıldı.
yargılama aşamasına:
1- Bu evraklarda çiftçilerin imzalarının olması gerektiği ancak imzalarının bulunmadığı anlaşıldı ayrıca ziraat odası tarafından verilen yazı cevabında üyelik için bu evraklarda çiftçinin imzasının bulunmasının zorunlu olduğu bildirildi.
2- yapılan inceleme ile ayrıca üyelik için tapu ya da araziye ilişkin kira sözleşmesi ve başkaca belgelerin de olması gerektiği ancak olaYDA diğer evraklar aranmakasızın ve incelenmeksizin üyelik yapıldığı anlaşılmıştır.
sormak istediğim şu:
evraklarda çiftçilerin imzasının bulunması zorunlu olduğuna göre imzanın olmadığı da ilk bakışta anlaşıldığından bu evrakları iğfal kabiliyetinin yokluğundan söz edilemez mi? ikinci olarak da tarla tapusu ya da kira sözleşmesnin bulunması zorunlu olduğundan bu hususta inceleme yapıldığında o mahallede arazinin olmadığı anlaşılacağından zaten kayıt yapılmayacak arazinin olduğu yerdeki muhtarlıktan evrakın istenilmesi gerekeceğinden burada sahte evrak tanzimi suçu söz konusu olur mu?