Mesajı Okuyun
Old 24-01-2011, 09:10   #1
lethe

 
Varsayılan Kredi Çekerken Gerçeğe Aykırı Evrak Kullanmak

A adlı şahıs traktöre ihtiyacı olduğundan bir traktör firmasına gidiyor. Firma A ya traktörlerini çalışmakta oldukları C bankasından kredi kullanarak alabileceğini bu hususta kendisine yardım edeceklerini söylüyor.

A kredi için traktör firmasının kendisinden istediği belgeleri firmaya veriyor. Bankadan çekilecek kredi işlemlerinin tamamını traktör firması çalışanları gerçekleştiriyor.

Kredi onaylanıyor. A traktörüne kavuşuyor. Kredi ödemeleride bir sene sonra başlamak üzere 5 taksit üzerinden hesaplanmış.

6 ay geçtikten sonra Bankadan A şahsını arıyorlar. Kredi başvurusunda bulunurken verdiği evrakların bir kısmının sahte olduğunu bildiriyorlar. A bankaya görüşmeye gidiyor. Banka müdürüyle birlikte kredi evraklarını incelerken kendisinin hiç görmediği sahte düzenlenmiş tarımsal arazi kiralama sözleşmeleri olduğunu görüyor.

Traktör firması çalışanları A nın haberi olmadan kredi başvurusunda imzasını taklid ederek bu evraklarıda sözleşmeye eklemiş. A nın bu hususta hiç bir bilgisi yok. Daha önce hiç kredi başvurusunda bulunmamış. Traktör firmasının yönlendirmesi ile hareket etmiş. Daha sonra traktör firmasının daha bir çok vatandaş üzerinde aynı uygulamayı yaptığını bir çok mağdurun olduğunu öğreniyor. Bu olayın içinde banka çalışanlarının da bulunduğuna ilişkin bir çok insanın tanıklığı da var.

Banka noter marifetiyle borcun muaccel hale geldiği, kredi konusu rehinli traktörün bankaya iade edilmesi gerektiğine ilişkin ihtar çekiyor.

A söz konusu kredi borcunu vadesi geldiğinde ödeyeceği traktörün kendisinden alınmaması gerektiğini söylemesine rağmen banka traktörü almakta kararlı. A hem traktörden olmuş olacak hemde büyük bir kredi borcu altına girmiş olacak.

A nın söz konusu kredi sözleşmesinin feshini talep edebilme imkanı varmıdır. A nın nasıl bir yol izlemesi gerekir.Bu hususta tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

İyi çalışmalar.