Mesajı Okuyun
Old 22-01-2011, 13:08   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

Boşanmayı sağlamak için mali durumuna uymayan bir miktarda nafaka ödemeyi kabul eden eşiniz,boşanma kesinleşince bu yükümlülüğünden kaçamaz.Bu iyiniyetle uyuşmaz.

Boşanam tarihindeki mali durumu ile şimdiki mali durumu arasında önemli ve olumsuz bir fark oluşmadıkca ve bu dava yolu ile ispatlanmadıkça nafaka yükümlülüğü aynı şekilde devam eder.

Nafaka alacağınız için icra takibinde bulunmanız durumunda nafakanız otomatik ve boşandığınız eşinizin isteği üzerine azaltılamaz.Nafaka miktarı ancak başka bir mahkeme kararı ile değiştirilebilir.

Şu anada nafakayı almak için bir şey ispat etmenize gerek yok.Karşı tarafın nafakanın kaldırılması veya azaltılması konusunda dava açılacak olur ise yaşam standardını tartışma konusu yapabilirsiniz.

Nafakanızı tahsil etmek için icra takibi yapmanız yararınızadır.Bu takibin kesinleşmesi üzerine bir ay geçince ,o aya ait ödeme yapılmamış ise nafaka ödememek sebebi ile icra mahkemesine şikayet edebilirsiniz.Mahkumiyet halinde hapis cezasına hükmedilecektir.Bu cezadan ancak borcu ödeyerek veya sizin feragatınıza kurtulabilir.

İcra takibi yapmanız bir yandan işleyecek nafakaların maaşından kesilerek dosyaya ödenmesi sağlayacağı gibi birikmiş nafakalar için de maaş haczi isteyebilirsiniz.