Mesajı Okuyun
Old 20-01-2011, 16:09   #1
solicitor81

 
Varsayılan Marka hakkına tecavüze ilişkin ilamla ilgili icra takibi

Merhaba,

Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından marka hakkına tecavüze ilişkin olarak verilmiş ve kesinleşmiş bir kararın icrası konusunda yardımınıza ihtiyaç duymaktayım. Bu konuda yaptığım araştırmalar sonucu net bir bilgiye ulaşamadım, uygulamadan tecrübesi olan meslektaşlarımız ve hukukçu arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yerel mahkeme tarafından verilen ve Yargıtay tarafından onanmış karar kısaca şu şekilde:

“Davacının X markası üzerindeki haklarına tecavüzün tespit ve önlenmesine, X markasının davalı tarafça ürünlerde ve bu ürünlerin her türlü tanıtımında kullanımının önlenmesine, markanın ürünlerden silinmesine, silinmesi mümkün olmayanların imha edilmesine,… hüküm özetinin karar kesinleştikten sonra masrafı davalıdan karşılanmak üzere günlük bir gazetede bir kez ilanına…”

Sormak istediğim soru şu:
1-Söz konusu ilamın bir işin yapılmasına dair olan bölümü (yukarıda belirttiğim bölümü) ile yargılama ve vekalet ücretine ilişkin bölümünün (para borcuna ilişkin) aynı icra takibi ile talep edilmesi mümkün müdür?
Bu durumda 53 örnek icra emrinin 4 ve 6 numaralı kısımlarına para borcunun ve yapılması istenen işin ayrı ayrı mı yazılması gerekiyor? Yoksa tek bir takip talebi ile 2 ayrı icra emri gönderilmesi mi daha uygun olacaktır. Her iki durumda da takip talebinde seçtiğimiz takip yolu olarak haciz dışında ne yazılması gerekmektedir.

2-Hüküm özetinin ilanı için gerekli masrafın davalı tarafından karşılanmaması halinde, tarafımızdan karşılanıp, aynı icra takibinde ayrı bir alacak kalemi olarak talep edilmesi mümkün müdür? (Masrafın davalı tarafından karşılanacağı mahkeme ilamında yer almakla birlikte miktar belirtilmediğinden dolayı) Bu durumda ilan masrafına ilişkin belge örneğini icra takibine eklemek mi yoksa ilan masrafını ilama şerh ettirmek mi daha uygun olacaktır,

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler