Mesajı Okuyun
Old 19-01-2011, 16:12   #15
av.kadirpolat

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ssahin9
Syn. Av. Özlem Süslü,
Müvekkilim alınan ifadesinde aralarında böyle sözlü bir tartışma yaşandığını, ancak tırnak olayının olmadığını belirtmiş, taraflar barışmalarını müteakip evde sohbet ederlerken, karısı tırnak izini kendisinin yaptığını ifade etmiştir. Yani suçu ikrar etmemiştir, yanlış ifade etmiş olabilirim.
Keşke alacağı para cezası olsa! Savcı iddianamesinde kasten yaralama ve atılı suçun eşe karşı olmasından bahisle 86/2'den yargılanmasını talep etmiş. Eğer 1 yıldan fazla ceza alır ise memuriyetinin sona ermesine sebep olacak.
Syn. Av. Kadirpolat,
Dayanağınız için teşekkür ediyorum. Son bir soru sormak istiyorum: boşanma davasının rizikoya girerek ceza davasının sonucunun beklenilmesi halinde mi, yoksa şu an açılması mı uygun olur, burada da tereddütlerim var! Eğer dediğiniz gibi boşanma davası açmadan, karşı taraf nafaka talepli tedbir davası dahi açmaz ise, boşanma davasını en azından şu an için bizim açmamızda bir lüzum görmüyorum. Hamleyi karşı taraftan beklemek doğru mu olacak?

Ya burada şansınız iyi giderse, karşı taraf şikayetçi olmaz ise, bence bu durumu da boşanma davasında koz olarak kullanabilirsiniz. Onun için ceza davasındaki süreci bekleyin. Zira oradaki beyanlar, hukuk mahkemesinde işinize yarayabilir.

Davayı kimin açtığının Bence hiçbir farkı olmayacak. Siz, şiddetli geçimsizliğe dayanacaksınız, karşı taraf ise duruma göre ya davanın rddini talep edecek yada karşı dava açarak "şiddet" sebebini göstererek kötü muameleye dayalı dava açacak.

Bu tür durumlarda kangren olmuş kolu kesip atmak herzaman daha hayırlıdır. tabi kangren olmuşsa. Bir an önce taraflar, önünü görmeli ve birbirlerine daha çok zarar vermeden dava açılmalıdır. (ama dediğim gibi, barışma durumlar yok ise) Zaten yaşananlardan anlaşılan "evlat acısı, kuyruk acısı" olayını doğurmuş.

karşı taraf çalışmıyorsa nafaka bağlanacaktır. Nafaka çalışan yada evliliğin sarsılmasında tamamen kusurlu olan taraf lehine hükmedilmiyor.