Mesajı Okuyun
Old 17-01-2011, 04:21   #5
serhatçetin

 
Varsayılan

Neden kanser olduğunu bilmesi gerektiğine dair bir "karine" atıldı ortaya anlayamadım?
Başımdan geçen somut olay ile açıklayayım;
Geçtiğimiz yıl babam lenf kanserine yakalanmıştı. Kistin alınışı esnasında bademciklerinin alındığını, radyoterapi esnasında ise ameliyat yaralarının daha kısa sürede iyileşmesi için yeni çıkan bir ışın tedavisi uygulandığını söylemiştik. Kanser rahatsızlıklarında hakikaten moral hayata bağlar, hastalar ise inanmak istediğine (hatta işine geliyor ise ardını araştırma gereği duymadıkları bir yalana dahi) inanır.
Kanser hastalarının çoğu kemoterapi vs gerekmedikçe hasta olduğu söylenmez yani hakikaten. Kaldı ki davacı tarafça "kanser olduğunu bilmediği" iddia edildiği takdirde, bu iddia çürütülmelidir. Tedavilerin çoğu "Aydınlatılmış Onam Formu" gerektirdiğinden bu form ortaya çıkarılabilir.
Dolayısıyla karşı tarafın bu iddiayı çürütmesi gerektiğine, aksi takdirde hastanın durumu bilmediği iddiasının kabulüne karar verilmelidir diye düşünüyorum.
Bununla birlikte hayat sigortasının yapıldığı sırada, söz konusu hastalığın hangi aşamada olduğu vs de önemlidir. Örneğin hastadan alınan bir kist var ve bu parça patolojiye gönderilmiş ancak henüz dönmemişse hasta kanser olduğunu bilmiyor sayılmalıdır...