Mesajı Okuyun
Old 15-01-2011, 20:51   #1
avukat 77

 
Önemli kira tesbit davası ihtarnamenin usulsüz tebliği.

Sayın meslektaşlarım ihtiyaç nedeniyle tahliye davası ile birlikte kira tesbit davasının açılması ile ilgili içinden tam çıkamadım bir konu var.Kira sözleşmesi 1.1.2006 başlangıç tarihli,arttırım şartı yada ihtar çekme şartı yok.Yeni malik 2008 yılında dükkanı almış ,kira bedeli bankaya ödeniyor.
Yeni başlayacak Ocak 2011 döneminden önce 3 Aralıkta kira akdininin yenilenmeyeceğine ,ihtiyaç olduğuna ve kira bedelinin belirttiği miktar üzerinden öedenmesini aksi halde kira tesbit davası açılacağını yazarak ihtar çekmiş.
ihtar 10 aralıkta 21.maddeye göre yapılmış ancak sorunda burada.tebliğ usulsüz görünüyor çünkü şöyle yapılmış.muhatap iş yerinde bulunmadığından mahalle muhtarına evrakın bırakıldığını komşusunun ismi yazılarak ona haber bırakıldığı ,imzadan imtina ettiği ve 2 nolu kağıdın kapısına yapıştırıldığı yazılmış.ancak dükkanda muhatabın neden bulunmadığı yazılmadığından araştırdığım kadarıyla tebliğ geçerli olmayacak ve dava açıldığında mahkeme bunu resen dikkate alıp reddecek.Bu durumda yeniden ihtarı tebliğ etme şansı da yok.Şimdi ocak ayında tahliye davası açılması halinde bu dava açısından ihtar zoronluluğu olmayacak çünkü ocak ayı içinde açmış olmak yeterli sanırım.ancak aynı dava ile birlikte kira tesbit davası açılırsa 1.1.2011 dönemi için kira tesbiti mi istemeli yoksa 1.1.2012 için isteyip hiç riske girmemeli? kısaca nasıl bir yol izlemeli? Teşekkür ederim.