Mesajı Okuyun
Old 13-01-2011, 21:14   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Şiddet gördüğünüzü, hakarete uğradığınızı ve dolayısıyla ayrı yaşamakta ve boşanma davası açmakta haklı olduğunuzu kanıtlamanız, boşanmaya sebep olaylarda eşinizin KUSURLU olduğunu kanıtlamanız halinde boşanmaya karar verilecektir.

Anne babanız dahil en yakın akrabalarızın, komşularınzın, arkadaşlarınızın tanıklığından yararlanabilirsiniz. 4320 sayılı yasa kapsamında aldığnıız tedbirler de delilinizdir.

*Davanın içinde, çocuklarınızın velayetleri ile birlikte, kendiniz ve çocuğunuz için dava devamınca TEDBİR, boşanmaya karar verilip kesinleşmesinden sonra ise; YOKSULLUK ve İŞTİRAK nafakaları olarak devamını isteyebilirsiniz.

**Maddi ve manevi tazminat olmak üzere iki tür tazminat talebinde bulunabilirsiniz.

***Evlilik öncesi veya evlilik birliği sonrası ailenizin size aldığı bağış niteliğindeki mallar kişisel malınızdır. Geri alabilirsiniz.

Evlilik birliği içinde 2002 sonrası karşılığı ödenerek alınan mallar ise edinilmiş maldır. Yarı değerleri üzerinde alacak hakkınız vardır. Bu hakkı alabilmeniz için boşanmanın kesinleşmeiş olması ve ayrı bir dava harcı ödenerek açılmış olması gerekir.

****Ziynet eşyalarınız ise yine kişisel maldır. Eşinize bağışlamadığınız sürece, evliik birliği içinde bozdurlduğunu kanıtlayarak, aynen iadelerini mümkün değilse ederleri toplamının faizi ie birlikte tarafınıza ödenmesini talep ve dava edebilirsiniz.

*****Ayrıca şiddet görmeye devam ediyorsanız (fiziki,hakaret,tehdit) eşiniz için yine tedbir kararları verilmesini, bulunduğunuz yere yaklaşmasının önlenmesi gibi tedbirlerin alınmasını tekrar talep edebilirsiniz. Cumhuriyet başsavcılığına da suç teşkil eden eylemler için başvurabilirsiniz.

Sayın Katılımcı,

Haklarınız oldukça çeşitlidir. Tüm bunlar ve daha fazlası için bir avukatın DOĞRUDAN yönlendirmesi ile hareket etmenizi öneriyoruz.

Maddi durumunuz iyi değil ise, bulunduğunuz yerin il barosundan tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesi için başvurabilirsiniz.

Saygılarımla,