Mesajı Okuyun
Old 13-01-2011, 20:18   #3
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.ankarahukuk
İstanbul'da takibe konan dosya borcu için Gaziantep'te bulunan borçlunun maaşına haciz konuluyor ve her ay maaştan yapılan kesinti icra dairesinin hesabına yatırlıyor. Ancak şu ana kadar yapılan kesintiler dosyayı kapatmaya yettiği gibi fazlaca kesinti yapılmış durumda ama icra dairesi şu ana kadar dosyaya giren paranın borcu karşılayamayan miktarda olduğunu söylüyor.Maaştan kesinti yapılarak icra dairesinin hesabına yatan paranın tamamının dosyada gözükmesi ve dolayısıyla dosyanın kapanması için ne yapılmalıdır? Fazla yapılan ödemelerin iadesi için borçlunun takibin yapıldığı icra dairesine gelmesi mi gerekir? Saygılarımla.

Sayın av.ankarahukuk,

İİK m.361: "İcra dairelerince borçludan fazla para tahsil olunarak alacaklıya verildiği yahut yanlışlıkla bir tarafa para tediye olunduğu hesap neticesinde anlaşılırsa verilen para ayrıca hükme hacet kalmaksızın o kimseden geri alınır."

Yukarıdaki madde uyarınca İcra Müdürlüğü dosyasına, dosya borcundan fazla ödemenin olduğu ve işbu fazla ödemenin iadesi için talep açılır, İcra Müdürlüğünün talebi reddi halinde, İcra Mahkemesi'ne şikayet yoluna gidilir (diye düşünüyorum).

Saygılar...