Mesajı Okuyun
Old 13-01-2011, 19:46   #1
tunak

 
Varsayılan Spor merkezi üyelik iptali

<merhabalar sevgili meslektaşlarım,

29.12.2010 tarihinde bir spor merkezine 60 kontor karsılığı (kontor sistemi, spor merkezine girdiğin takdirde düşen bir sistem) ortalama 5 ay süre ile üyelik yaptırdım ve parasını kredi kartı aracılığı ile ödedim, yaklaşık 10 gün sonra ilk kullanımımı gerçekleştirdim. Sözleşmenin imzalanması sonrası 13.gün üyeliğimi iptal ettirmek istediğimi spor merkezine yazılı bir şekilde bildirdim ancak hiç bir şekilde para iadesi yapamayacaklarını söylediler. İmzaladığım sözleşmede, para iadesinin ilk 7 gün içinde yapılabileceği yazıyor, sonrasında doktor raporu ile %15 i kesilerek iade yapılır diyor..


Ben; tüketici kanunun 11. maddesi gereğince.

ABONELİK SÖZLEŞMELERİ
Madde 11/A - (Ek madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./18. md.)
Her türlü abonelik sözleşmelerine taraf olan tüketiciler, isteklerini satıcıya yazılı olarak bildirmek kaydıyla aboneliklerine tek taraflı son verebilirler.
Satıcı tüketicinin aboneliğe son verme isteğini, yazılı bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç yedi gün içinde yerine getirmekle yükümlüdür.
Süreli yayın aboneliğine son verme isteği ise; yazılı bildirimin satıcıya ulaştığı tarihten itibaren günlük yayınlarda onbeş gün, haftalık yayınlarda bir ay, aylık yayınlarda üç ay sonra yürürlüğe girer. Daha uzun süreli yayınlarda ise, bildirimden sonraki ilk yayını müteakiben yürürlüğe konulur.
Satıcı, abone ücretinin geri kalan kısmını hiçbir kesinti yapmaksızın onbeş gün içinde iade etmekle yükümlüdür.

sözleşmeyi iptal edebileceğimi düşündüm. Haklı mıyım? Konu hakkında tavsiyeleriniz ve görüşlerinizi rica ediyorum.


Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.