Mesajı Okuyun
Old 11-01-2011, 18:10   #5
PINARKEÇECİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.sibell
maalesef özgür beyin görüşünü paylaşmıyorum. zira her hak ilgili bakımından geçerlidir. raporun kesinleşmesi satış öncesi tapu kaydında mevcut ilgililerin itiraz etmemesi demektir. yeni dahil olmuş 3. kişinin bu rapordan bilgi sahibi olmaması ve kıymet takdirini arttırmayı talep etme hakkının kullandırılmaması ileride sizin için sıkıntı olacaktır. zira yeni bir satış işlemi ve yeni ilgililer mevcuttur. başka bir ifadeyle satış tarihi öncesinde mevcut ilgililerin tüm prosedüre dahil edilmesi gerekmektedir. kaldı ki ilgili rapora itiraz edip değer artışı isteyecek ki mal bedeli ve ihale ile gelen para artsın ve onun dosyasına da para kalma ihtimali yükselsin, borçlu aynı satış işlemi ile birden fazla borcunu kapatsın. bu nedenle yeni 100 md malumatları toplandıktan sonra raporun onlara da göndermeniz gerektiğini düşünüyorum. benim takip ettiğim dosyalarda olağan uygulama da bu yönde olmuştur. burada yeni alacağınız satış gününe kadar raporun 2 yıllık geçerlilik süresinin devam edip etmediğini de kontrol etmekte fayda vardır.

özgür beyin bahsettiği olay daha çok satış sonrası sıra cetveline esas alınana tapu takyidfatında yeni eklenen ilgililere doğrudan sıra cetveli gönderilmesi ile ilgili diye düşünüyorum.

öncelikle teşekkürlerimi iletirim. Bu konuda bir kararsızlık içerisinde kaldım. Yaptığım araştırmalardan da tam bir neticeye ulaşamadım. bu yuzden konuyu site paylaşımına açmak istedim. Siz de söyledikleriniz de çok haklısınız. Tekrar değerlendireceğim.
Bu arada kıymet takdirinin süresi açısından henüz bir sıkıntı mevcut değil.