Mesajı Okuyun
Old 09-01-2011, 20:44   #18
avukat06gg

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ibrahimgokalp
Sevgili meslektaşlarım;
Müvekkilin babası, 2001 yılında başkasının adına kayıtlı bir arabayla ölümlü kazaya sebep oluyor ve akabinde kendisi ve karşı tarafla vefat ediyor. Kaza tespit tutanaklarında ve bilirkişi raporunda müvekkilin babası 8/8 ve 100&100 kusurlu olduğu tespit ediliyor.

Aracın Zorunlu Mali Mesuliyet sigorta poliçesini AKDENİZ SİGORTA yapıyor ve 2003 yılında açılan davada sigorta şirketi Ticaret Mahkemesince İFLASINA hükmediyor.

Gerçekleşen toplam 4.000 TL lik zararı türkiye sigorta ve reasürans şirketleri birliği ödüyor.

Akabinde türkiye sigorta ve reasürans şirketleri birliği karayolu trafik garanti sigorta hesabı nın avukatı vefat eden kişiye karşı dava açıyor, ve adam vefat ettiği için mirasçılarıa yöneliyor.

İşbu noktada; 1- türkiye sigorta ve reasürans şirketleri birliği zaten, akdeniz sgortanın batmandan önce yıllık primlerini alıyor ve müvekkilere rucü etmesi ne kadar uygun ?
2- Vefat eden kişinin adına kayıtlı herhangi bir şey bulunmamaktadır ve mirasçılar 2 çoçuk ve 1 yetişkin kişi ve anneleri bulunmaktadır. Yanlız sadece emekli maaşı bulunmakta ve öldüğü gerekçesiyle eşi ve 18 yaşından küçük çoçuklarına geçmektedir. Bu durumda mirası red süresi geçmesine rağmen yapılacak herhangi bir yol mevcutmudur Teşekkürler.

Sayın Meslektaşım;
Bundan birkaç yıl önce yüzde yüz veyahutta eski adıyla 8/8 kusurlu sonuçlanan kazaların yüzde 90'ında sigorta şirketlerinin ödeme yaptıktan sonra tam kusurlu kişiye rücu etmek için girişimde bulunduğu irdelenmiştir. Ancak Yargıtay'ın son kararları üzerine artık kırmızı ışıkta dahi geçerek zarara sebebiyet verenlere rücu imkanı sonlanmıştır.Bu sebeple müvekkillerinize gelecek her türlü rücu lehinize sonuçlanacaktır diye umuyorum.
Saygılarımla...