Mesajı Okuyun
Old 09-01-2011, 04:34   #6
mntopcu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan: Alfredi

Ancak tenfiz kararı aldıktan sonra tazminat ve nafaka için ayrıca dava açmanın ne gibi avantajı var tam anlayamadım.

??? Haklı çıkarsanız tazminat ve nafaka alırsınız, daha ne avantajı olsun...

Alıntı:
Yazan: Alfredi

Ancak yurtdışında kesinleşmiş bu mahkeme kararı Türkiye'de yeni bir boşanma davasına engel olurmu? diye tereddütteyim.

Sayın meslektaşım, yabancı mahkeme kararı karşı tarafın dava açmasına engel olmamış -veya siz böyle düşünmemişsiniz-, sizin açacağınız davaya engel olacağını niye düşünüyorsunuz onu da anlayamadım.
-------------------------------
Öte yandan zaten bir boşanma kararınız varsa yeniden boşanma davası açmanıza bence gerek yok. Tazminat, nafaka, velayet konularını gündeme getirmek için karşı dava açmanıza da gerek yok. Bunlar boşanmanın fer'i olduğundan karar verilinceye kadar her zaman talep edilebilecek hususlar. Aleyhinizdeki davada bu taleplerinizi gündeme getirebilirsiniz.

Ama bana kalırsa yabancı mahkeme kararının tenfizi için dava açın. Bu, aleyhinize açılmış olan davada bekletici sorun, derdestlik ve nihai olarak kesin hüküm itirazı şansı verir. Tenfiz halinde karşı tarafın açtığı dava boşanma yönünden reddedilecektir. -Bu durumda fer'i talepler yönünden de red kararı verilecektir.-

Karşı tarafın boşanma davasını bu şekilde savuşturduktan sonra artık tenfiz edilmiş karara istinaden isterseniz diğer talepleriniz için ayrı dava açarak sonuca ulaşabilirsiniz.