Mesajı Okuyun
Old 08-01-2011, 14:32   #2
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan harkan
Müvekkil noterde yapılan kooperatif hisse devri sözleşmesi ile hissesini bir başka şahsa devretmiş, noterde yapılan sözleşmede bedel 1000tl gibi gösterilmiş ancak gerçek satış bedeli 30000tl'dir. Hisseyi devralan şahıs 30000tl'yi müvekkilin ona olan borcuna mahsup etmiştir.

Devredilen hissenin herkesçe bilinen rayici ve diğer hissedarların hisse devir bedelinin gerçek miktarına tanıklığı söz konusudur.

Daha sonra hisseyi devralan şahış müvekkilin hissesini 1000tl'ye aldığını ve kendisine olan borcun devam ettiğini iddia etmiştir.

Noter hisse devir sözleşmesinde gösterilen bedelin gerçek bedel olmadığını ve rayici ile aralarında uçurum olduğunu ileri sürebilir miyiz? Hangi belgelerle ispat edebiliriz? Tanık anlatımları ne derece etkili olur?

Hayatın olağan akışına aykırı, rayicin çok çok altında gösterilmesi etkili olur mu?

Yukarıdaki kavram arama motorunu kullanarak "kimse kendi muvazaasına dayanamaz" diyen onlarca içtihat bulabilirsiniz. Bir avukata danışmadan, sırf daha az harç ödemek için muvazaalı işlem yapanları, sonucuna katlanmak zorunda kalacakları böyle sürprizler beklemektedir.