Mesajı Okuyun
Old 06-01-2011, 11:29   #1
turanuzun

 
Varsayılan Apartman Yönetim Planında Değişiklik

Sayın meslektaşlarım şimdi önüme gelen bir konu ile ilgili sizlere danışmak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim; şimdiden teşekkürler.

Müvekkilim bir apartmanın zemin katında daireye sahiptir. Sahibi olduğu daire Apartman Yönetim Planında Mesken olarak geçmektedir.

Şimdi müvekkilim bu dairenin etrafındaki diğer apartmanlarda da olduğu gibi bir işyerine kiraya verilmesini talep etmekte. Bu tür bir işlemde Apartman Yönetim Planının değiştirilmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla. Fakat olay bunun ile de son bulmuyor. Zemin daire kiralanırken kiracının apartman girişini meşgül etmemek amacıyla ortak kullanım alanı olan apartman bahçesinin diğer bir cephesinden daireye giriş için kapı açılmasını öneriyor. Açılan kapı sayesinde kiralanan iş yerine giriş çıkışlar apartman hanedanını rahatsız etmeyeceği fikrindeyiz. Bu kapının açılması için yanlış bilmiyorsam belediyeden izin çıkması gerekiyor.

Biz bu işlemi gerçekleştirirken apartman yönetimine iş yeri olarak kiraya verirsek eğer kira bedelinin artıcağını ve ortak alandan açılan kapı sebebiyle de apartman yönetimine belli bir bedel ödemeyi teklif etmekteyiz. Fakat bu hususlar sadece bizim kiraladağımız şahıs için geçerli olacak. Yani kiracı daireyi boşalltığı zaman açılan kapı eski haline getirelerek tekrar mesken halini alıcak. Yani tekrar bir yönetim planı değişikliğine gidilecek. (ki bence gereksiz)

Şimdi müvekkil bu işlemleri benden yapmam için hem kiracı ile kendi arasında hemde site yönetimi ile kiracı arasında sözleşme hazırlamamı istiyor. Fakat işin içinden çıkabilmiş değilim. Acaba ileride sıkıntı yaşamamak için nelere dikat etmeliyim. Görüşleriniz benim için önemlidir.Teşekkürler...