Mesajı Okuyun
Old 03-01-2011, 16:21   #2
detay82

 
Varsayılan

Kanımca, Almanya veya Türkiye de yaşananların bir önemi bulunmamaktadır. Evlilik birliğinin sarsılması kişilere bağlıdır. Saydığınız hususlar boşanma sebebidir. Konu ile ilgili Yargıtay kararı;

T.C. YARGITAY
2.Hukuk Dairesi
Esas: 2006/13784
Karar: 2007/9035
Karar Tarihi: 29.05.2007
BO
ŞANMA DAVASI - TARAFLAR ARASINDA ORTAK HAYATI TEMELİNDEN SARSACAK DERECEDE VE BİRLİĞİN DEVAMINA İMKAN VERMEYECEK NİTELİKTE BİR GEÇİMSİZLİK BULUNMASI - DAVACININ DAVA AÇMAKTA HAKLI OLMASI - BOŞANMAYA KARAR VERİLMESİ GEREĞİ
ÖZET: Taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilmesi gerekir.
 
(4721 S. K. m. 166)
Karar: Yapılan soruşturma, toplanan delillerle davacı kocanın sürekli alkol aldığı, karısını aşağıladığı, davalı kadının ise birlik görevlerini yerine getirmediği, kocasına ağır hakaretler ettiği birisinin kusurunun diğerine üstün tutulamayacağı anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya (TMK m. 166/1) karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.
Sonuç: Davacının temyiz itirazının kabulü ile hükmün BOZULMASINA, duruşma için takdir olunan 500 YTL vekalet ücretinin davalıdan alınıp davacıya verilmesine, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliği ile karar verildi. (¤¤)

Saygılarımla.