Mesajı Okuyun
Old 30-12-2010, 22:08   #2
Av. Oktay Durmaz

 
Mutlu boşanmave tayin

Sayın Başvurucu,

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği’ne göre

Olağanüstü Hallerde Atama

Madde 21- “…………, Herhangi bir nedenle görev yaptığı ilde kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının can güvenliği tehlikeye düşen personel ile eşin vefatı, boşanma gibi nedenlerle ruh sağlığı önemli ölçüde etkilenen personel, ile eşin vefatı, boşanma gibi nedenlerle ruh sağlığı önemli ölçüde etkilenen personel, ilgili Valinin, tevsik edici belgelerle birlikte gerekçeli teklifi üzerine, halen çalıştığı hizmet bölgesinin, bu mümkün değilse bir alt veya bir üst hizmet bölgesinin C ve D illerinden birine, Bakanlıkça nakil dönemi beklenmeden atanabilir.”

Diyor.
Bu durumda becayiş ve terör durumunu hiç karıştırılmamalıdır.
Önce psikiyatri bölümüne başvurarak “boşanma nedeniyle ruh sağlığınızın önemli ölçüde bozulduğuna ilişkin rapor alınmalı; bu nedene dayanarak kurumunuza tayin talebi ile yazılı olarak başvurulmalıdır. Beraberinde talebinizin haklılığı ile ilgili diğer belgeleri eklenmelidir.
Başvurunuza olumlu cevap gelirse ne ala.
Başvurunuza 60 gün geçmesine rağmen yanıt verilmemiş ise zımnen red olmuş sayılır. 60 günü takip eden ikinci 60 gün içinde idare mahkemesine tayin talebinizin reddi kararının iptalini dava edebilirsiniz.

Bu dava öncesinde de bir avukattan hukuki destek almanızı,mali durumunuz elverişli değil ise Baro adli yardım servisine başvurmanızı öneriyoruz