Mesajı Okuyun
Old 22-12-2010, 15:22   #7
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Sayın avmurat;

Alıntı:
..Bunun yerleşik bir içtihat olduğu haberin içinde bile geçiyorken sanki yeni bir şeymiş gibi haberleştirilip halka sunulmasıını doğru bulmuyorum.

Basında her an (her gün demiyorum çünkü internet yoluyla her an haber bilgileri güncelleniyor) benzer nitelikteki olaylara ilişkin haberler görmekteyiz ancak genellikle bunların haber değerini sorgulamamaktayız. (A, B'yi öldürdü, B'nin yakınları A'nın çocuklarından C'yi linç etmek isterken güvenlik güçleri C'yi zor kurtardı..gibi üçüncü sayfa haberleri ya da altın zamlandı, lodos olunca hamsiye zam geldi vs.. )

Bir haberin haber niteliği taşıyıp taşımadığını değerlendirirken benzer olayların daha önce haberleştirilip haberleştirilmemesi kanaatimce kıstas olmamalıdır. Haberin, bu başlık altında olduğu gibi tartışılabilir olma özelliği, o haberi bence değerli kılar. Yerleşik içtihat haline gelmiş bir yargı kararını, her geçen gün değişmekte olan koşullarda tartışmak esasen yasaların doğru ve hakkaniyetli biçimde uygulanabilmesi bakımından önemlidir.

Kaldı ki bizler gazeteci/basın mensubu değiliz ve tartışılabilir olan her konunun Türk Hukuk Sitesi'nde paylaşılmasının katacağı zenginlikten nasiplenmeyi bir şans olarak görmekteyiz. Sizin de bir hukukçu olarak söz konusu karara ilişkin yorum ve görüşlerinizi paylaşmanızdan şahsen memnuniyet duyarım.

Ayrıca, bir olayın haber niteliği taşıyıp taşımama noktasındaki ölçütleriyle ilgili olarak, aynı zamanda gazetecilik konusunda eğitim almış ya da akademik çalışma yapmış olan üyelerimizin de değerlendirmeleri var ise harika olur.

Saygılarımla..