Mesajı Okuyun
Old 21-12-2010, 10:26   #19
hızır hafiye

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Cengiz Aladağ
Aktardığınız bu yönetmelikte insanların kimliklerinin toplanması, onlarla ilgili tutanak tutulmasına ilişkin bir hüküm göremiyorum ben. İşletme ile ilgili işlem yapmak başka, insanları rahatsız etmek başka...
Sayın Aladağ gazete haberinden tam anlaşımamakla beraber eğer polise içkili mekanda çocuklara içki servisi yapıldığı yönünde bir ihbar geldiyse elbetteki polis mekanda ki çocukların tespiti için PVSK MD 17 kimlik sorma yetkisini kullanarak çocuk olabileceğinden şüphelendiği kişilerin kimliklerini kontrol edebilir. 17,5 yaş ile 18 yaş arasında gözle ayırt edilebilir bir fiziki farkın olmadığı aşikardır. yine elimizde polisin tuttuğu tutanağın aslı olmadığı için tüm katılımcılar gibi bende akıl yürütme yaparak polisin tuttuğu tutanağın adli yada idari makamlara verilmek üzere değil yapılan ihbar neticesi '' şu ihbara istinaden şu tarihte şu saatte şu adrese gidilmiş yapılan kontrollerde bahse konu yerde şu isimli çocukların olduğu çocuklara içki servisi yapılmadığı işyeri ruhsatı kontrol edildiğinde işyerinin şu alanda faaliyet gösterdiği tarafımızca anlaşılmış olup herhangi bir olumsuzluk olmadığına dair iş bu tutanak......''
şeklinde tamamen mesleğin kendi işleyişiyle alakalı ihbarın değerlendirildiğini gösterir bir tutanak düzenlenmiş olabileceğini söylüyorum.
velev ki polis bir hak ihlali yaptı. bunun karşılığı; görevi kötüye kullanmak, kişi hürrüyetinden yoksun bırakmak vs. ne derseniz artık. ama baro başkanının söylediği iddia edilen ''Burada yapılan ‘içkili mekana gitme, senin hayat tarzın artık bu ülkede geçerli değil’ demektir'' sözünün konuyla alakası nedir. bir olay üzerinden siyasi sonuç çıkarılmaya çalışılması ve tüm emniyet mensuplarının belli bir ideoljik düşüncenin yılmaz bekçileri gibi yaftalanmaya çalışılması bana göre, eğer bir hak ihlali yapıldıysa polislerin yaptığı kanunsuzluk kadar suçtur ve tartışılması gerekir.
Cemil Meriç'in bi lafı var; izmler idrakimize giydirilmiş deli gömlekleri itibarları menşeilerinden geliyor hepside avrupalı. bence insanlar önce ideolojilerinin mahkumu olmaktan kurtulmalı.
saygılar...