Mesajı Okuyun
Old 20-12-2010, 19:20   #4
Av. Nevzat Yağız

 
Varsayılan

Ölmüş olan hissedarın mirasçısı olup olmadığını anlamak için öncelikle nüfus kaydına baktınızmı.. Mirasçıları kimdir belli değil dediğinize göre henüz nüfus kaydına bakmadınız galiba. Mirasçıları varsa yukarıda ilk cevabı veren meslekdaşımın dediği gibi o kişiler ile irtibat kurmalısınız. hisselerini satıyorlarsa mütahit müvekkiliniz onlardan da satın alır, satmak istemiyorlarsa tabii olarak izale-i şuyu davası gerekir.
Ölen hissedarın mirasçılarının olmadığını, yani nüfus kaydında yasal bir mirasçısının bulunmadığını düşünelim. Bu durumda gaip durumda olan bu kişi için kayyım tayini gerekecektir.
Diğer hissedarlardan biri veya onlardan hisseleri satın alan mütahit sulh hukuk (tereke) mahkemesine başvurarak, ölmüş olan hissedar için bir KAYYIM TAYİNİ talep eder, kayyım tayini sonunda hissedarlardan biri veya o hisseleri satın almış olan mütahit sulh hukuk mhk. de izale-i şuyu davası açar, bu dava sonunda verilecek karar üzerine tüm parselin satışı icra tarafından yapılır, mütahit satışa girerek hisseyi satın alır ve parselin tamamına sahip olmuş olur, yatırmış olduğu satış bedelinin gaip olan hissedara düşen kısmı kayyımlık hesabına yatırılacaktır. 10 yıl süre ile bu hesapta duracak para, mirasçısı ortaya çıkarsa ona ödenecek, çıkmazsa devlete kalacaktır..
İyi çalışmalar.