Mesajı Okuyun
Old 20-12-2010, 14:23   #1
avturker

 
Varsayılan Güveni kötüye kullanma, avukata senet verildiği iddiası...

Merhabalar;
Yaklaşık 3 yıl önce bir müvekkilim tarafından iftira dolu beyanlarla şikayet edildim. Bu şahıs bana bir senedini verdiğini benimde onun bilgisi dışında başka şahıslara verdiğimi iddia ediyor.
Senedi verdiğini tanık dahil hiç bir delille ispatlayamadı. Dosyada dinlenen tanıklar yalnızca taraflar arasındaki bir pazarlığı anlatıyorlar ve şikayetçinin beyanlarını ondan duydukları şeklinde beyan ediyorlar. Yine dinlenen tanıklardan biri senet borçlusunun oğlu, benim büroma geldikleri ve benimde bu senedi sizden tahsil ederiz şeklinde tehdit ettiğimi iddia ediyor. Daha sonra avukatımın 'peki büroyu tarif edermisiniz?' şeklindeki sorusuna 'aslında gitmemiştik' şeklinde cevap veriyor. Dosya yazı incelemesi için Adli Tıp Kurumuna gitti, senet üzerinde yazım yok.
Geçen celse mütalaa verildi ve mahkumiyetim isteniyor. Dosyayı gösterdiğim tüm meslektaşlarım aleyhime hiç bir delil olmadığını görebiliyor. Yaşadığım sıkıntıyı tarif etmem mümkün değil.
Sizden yardım istediğim konu ise avukata senet teslim edildiğinin yazılı delille ispatı yönünde ya da benim dosyama benzer dosyalarla ilgili Yargıtay kararı eğer elinizde varsa paylaşmanız. Eğer özelden ulaşmak isterseniz özel mesajla telefonunuzu bırakırsanız ulaşırım. Bu konuda fikir almaya çok ihtiyacım var.
Şimdiden çok teşekkür ederim.