Mesajı Okuyun
Old 19-12-2010, 16:20   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

1-Evlilik devam ederken eşlerden birinin , diğer eşe yöneltmiş olduğu dayak vb.şiddet aynı zamanda suçtur.

Bu suçun işlenmesinden sonra zarar gören bir çok sebeple ya şikayet etmemekte ya da şikayetinden vazgeçmektedir.Bu durum özellikle kadın ve çocuğa yönelik şiddetle etkili mücadeleyi olanaksız hale getirmekte ve şiddet uygulayan herhangi bir yasal yaptırımla karşılaşmamakta ve aile içinde şiddet sürekli hale gelmektedir.

Belirtilen sebeplerle devlet bu suç işlendikten sonra ,şikayeti etkisiz hale getirmek için diğer eşin girşimlerde bulunabileceği,baskı ile şikayetten vazgeçmeye zorlayacağını öngörerek Türk Ceza Kanununda bu suçları şikayet koşuluna bağlamamıştır.Yani devlet bu suçları öğrendiğinde şikayet aranmaksızın yasal işlem yapılmaktadır.

Siz elbette şikayetten vazgeçebilirsiniz.Bu durum eşiniz hakkında soruşturmasına engel oluşturmayacaktır.

Kolluk/polis olayı kayda alarak savcılığa bildirmekle yükümlüdür.

Savcılık ise bir yandan suç teşkil eden eylem sebebi ile gerekli soruşturmayı kolluk aracılığı ile yaparak koşulları varsa ceza davası açacaktır.

Diğer yandan savılık siz talep etmeseniz dahi dosyanın bir örneğini Aile Mahkemesi hakimine göndererek hakkınızda 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun gereği korunma kararı verilmesini istemek zorundadır.

Aksine hareket eden herkez yasaya aykırı davranmış sayılacaktır.

2-Evlilik birliğine devam edip etmeme konusunda kararı siz vermeniz gerekir.

Dilerseniz boşanma davası açabilir ya da ayrılık davası da isteyebilirsiniz.

Boşanma veya ayrılık olmaksızın veya bu davalarla birlikte çocuğunuz ve koşulları varsa kendiniz için nafaka talep edebilirsiniz.

Avukatınızdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.