Mesajı Okuyun
Old 17-12-2010, 21:45   #1
av.heimatlos

 
Varsayılan Yaralamali Trafİk Kazasi

sayın meslaktaşlarım Müvekkilimin A'nın sevk ve idaresinde motoksiklete B'nin kullandığı ve C'nin malik olduğu araç çarpıyor. müvekkilim ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılıyor ameliyat oluyor ve ayağı kırıldığı için platin takılıyor. Kaza 1 ay önce meydana geldi. Kaza tutanağı ise karşı araç asli kusurlu müvekkilim ise tali kusurlu.şimdi araç sahibine sürücüye ve sigorta şirketine karşı dava açmak istiyoruz. öğrenmek istediklerim
1-müvekkilimin motosikletinin zorunlu sigortası mevcut kendi sigorta şirketinden neler talep edebiliriz?
2-karşı tarafın sigorta şirketine dava açmadan önce poliçe limiti dahilinde ödeme yapması konusunda ihtar zorunlu mudur yoksa direk dava açabilir miyiz?
3-kazanın yeni olması sebebiyle müvekkilimde kalıcı bir maluliyeti olup olmadığını henüz bilmiyoruz. maddi tazminat talebinde geçicic iş görmezlik tazminatının yanında maluliyet oranın belli olmamasına rağmen maluliyete ilişkin tazminat isteyebilir miyiz?
4- sadece maddi tazminat talebiyle dava açsam geçici iş görmezlik zararı ve ilerinde maluliyet oranı belli olduğunda hakim maddi tazminatın içine maluliyet zararını da katar mı?
5-maluliyet ve geçici iş görmezlik talebiyle dava açtıktan sonra ilerde maluliyetinin olmadığı yönünde rapor geldiğinde davam tümden reddedilir mi yoksa geçici iş görmezlik talebim kabul olup maluliyet olmadığından kısmi kabul kısmi ret mi olur?
TEŞEKKÜRLER..........