Mesajı Okuyun
Old 30-11-2006, 19:53   #19
yargıç isa

 
Kitap ..........

Syn avukat uygar,
Ankara üniversitesi mezunusunuz. Hoca sorunu, eksik ders sorunu, kaynak sorunu çekmeden okunabilecek, genelde hiç bir dersin boş geçmediği bir fakülteden mezun olmuşsunuz. Benim okulumda da dersler boş geçmez ayrıca devam zorunluluğu olan derslerimiz var, hoca sıkıntımız yok, hocalarımızın çoğu yeterli kaliteye sahip ve donanımlı. İstanbul daki okullarda böyle. Peki bu nitelikte olmayan fakülteler için ne söyleyeceksiniz. Ordaki umutlar, hayatlar ne olacak. Bu sınav olursa bunları yok saymış, içinde okuyan öğrencileri ile birlikte zımnen kapatmış olacağız. Bakınız lütfen hakimlik savcılık sınavları sonuçlarına. ANKARA-İZMİR-İSTANBUL adeta tekelleşmiş, buralar kazandırmakta, gerisi bir iki... Bunları görmezden gelmek, sıkıntılarını bile bile BİLGİLERİNİ SINAMAK acımasızca geliyor. İnanın fakülte sayısını azaltmak daha kolay. kimse acı çekmez. (sınav harçlarından ve sınav piyasasından faydalananlar hariç) Bunu yapmak varken , neden meydanı hukuk diplomalı boş insanlarla dolduralım.

Bütün fakülteler, sizin okulunuzun taşıdığı nitelikleri taşısa yada sadece normal olması geren nitelikleri taşısa sonuna kadar sınavı savunmak hakkınız. Unutmayın, tohumların kalitesini ölçmek için hepsini aynı kalitede toprağa ekmek, aynı miktar su vermek ve aynı oranda güneşi göstermek gerekir.

Bende sınavı savunuyorum fakat yanındakini diskalifiye etme yarışına sokacak, bu sistemin yetiştirdiği öğrencileri elemeye yönelik bir sınavı değil.