Mesajı Okuyun
Old 10-12-2010, 16:38   #5
Av.Ömer Güntay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Şehper Ferda DEMİREL
Sayın meslektaşlarım,

Bence birinin diğerine etkisi yok, ancak yine de emin olmak istedim:

Şimdi, devam eden bir icra dosyam ve bu dosyaya bağlı takipteki diğer borçlu aleyhine de yine derdest olan itirazın iptali davam var. İtirazın iptali davasına sunmak üzere dava dışı borçlu için aciz vesikası talep edeceğim. Ancak bu borçlu aleyhine halihazırda görüşülüp karara bağlanmış bir de ödeme şartını ihlalden ötürü hapsen tazyik kararımız var. Hapsen tazyik kararı henüz kesinleşmedi.

İİK.m.143 e göre alacağım aciz vesikası herhangi bir şekilde icra takibini sürdürmek istediğim takdirde bana engel oluşturmuyor. Bu durumda borçlu için alınacak aciz vesikasının, aynı borçlu aleyhine İCM den verilen hapsen tazyik hükmünü de etkilememesi gerekir, diye düşünüyorum.

Siz ne dersiniz?

Saygılarımla...

Değerli meslektaşım, ben de etkisi olmayacağı kanısındayım. Birinin diğerine normatif bir etkisi olamaz. Zihninize böyle bir soru penceresi açan etmen hukuk felsefesi yapmış olmanız olabilir mi? Çünkü, bence aciz vesikası ödeme taahhüdünden önce alınmışsa, bu kişinin haddizatında taahhütte bulunmaya madden muktedir olmadığının vesikaya bağlandığı sonucu çıkmış olmuyor mu ? biraz da... Ama bu felsefi bir haldir. Ben son tahlilde; meri hukuk açısından Sn.Adnan Koray ve tabi sizin gibi düşünüyorum. Saygılar sunarım.