Mesajı Okuyun
Old 08-12-2010, 22:53   #1
Avukat Derya

 
Varsayılan Sözleşmede yazan kira ödeme gününün gerçekte anlaşılandan farklı olması

Öncelikle soruma vakit ayırıp cevaplayan tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.

Terzi kendi söküğünü dikemez derler ya benim olayımda o misal işte.

Şuan da kiracısı olduğum eve 15.05.2010 tarihinde taşındım. Yazılı kira sözleşmesi yapmadık. Kira ödeme günü her ayın 15'iydi. Peşinat- depozito ev sahibince istenmedi. Her ayın kira bedelini oturduktan sonra ödemek için anlaştık. Haziran ayında ev sahibinin eşi geldi, bankadan kredi çekeceklerini yazılı bir sözleşmeye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bunun üzerine 30.06.2010 tarihinde yazılı bir kira sözleşmesi yaptık. Sözlü anlaşmamızdan tek farkı kira başlangıç tarihinin sözleşmeyi imzaladığımız tarih olan 30.06.2010 olmasıdır. Ancak her ay 8- 10 'u gibi ödemelerimi yaptım. ( Anlaşmamız şifahen bu yöndeydi).

Ev sahibi son aylarda daha erken ödeme yapmam için beni aramaya ve rahatsız etmeye başladı. Bu nedenle tartıştık. Şimdi bana sen her ay geç kiranı yatırdın vs. gibi tehditlerde bulunmaya başladı. Birde sözleşmeyi kendisi başka şehirde olduğu için karısı imzaladı ama ev sahibinin adıyla. Güvendiğim için bu hususa ses çıkarmamıştım

Şimdi hem imza benim değil diyor hem de geç ödeme yapıyorsun diye beni tehdit ediyor. Ama her ay bankadan yaptığım ödemeleri herhangi bir kayıt koymadan da alıyor.

Sizlere sormak istediğim; ödeme gününü ev sahibinin dediği gibi 30'u olarak kabul edersek erken bile ödeme yapıyorum kağıt üzerinde. Sözlü anlaşmamıza göre 10 u normal. Şimdi ileride doğacak sıkıntılar göz önünde bulundurulursa benim bu aydan itibaren 30 unda mı kirayı yatırmam yoksa 10 unda yatırmaya devam etmem mi yerinde olur?

Uyuşmazlık çıkması halinde ev sahibinin imzasını inkar etmesi karşısında nasıl bir yol izlemem gerekir?