Mesajı Okuyun
Old 07-12-2010, 15:50   #1
Heradres

 
Dikkat İbraz Edİlmeyen Çek İÇİn Faİz Hususu

Merhabalar, önemli bir konu hakkında acilen fikirlerinize ihtiyacım var: Müvekkilin yıllar önce çek verdiği bir kimse zamanında bankaya gidilip, çeki ibraz edip parasını almamış (hesap müsait olduğu halde), dolayısıyla yazdırmamışta. Şimdi gelinen noktada öğrendik ki bu arkası yazılmamış çek yıllar önce ilamsız takibe konmuş fakat müvekkile bir türlü tebliğ de yapılamamış. Çek, çek vasfını yitirdiği için yılda bir defa işlem yaparak ta takibi ayakta tutmuşlar. Şimdi de takip tarihinden bugüne bakıldığından dolayı icra dairesinde muazzam bir faiz çıkıyor.
Biz karşı tarafa ana parayı ödemek istiyoruz ama kusurlu davranıp çekin bedelini zamanında bankadan almayan alacaklıya da faiz ödemek istemiyoruz. Bu konuda Yargıtay kararı bulamadım, sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
Bu arada da BK. 101 de ;"muaccel bir borcun borçlusu alacaklının ihtarı ile mütemerrit olur" denmesinden ve henüz tebliğ de yapılmamış olmasından dolayı mütemerrit olmayan müvekkilin faiz de ödememesi gerektiği kanısındayım