Mesajı Okuyun
Old 07-12-2010, 11:02   #2
avenginakbaba

 
Varsayılan

öncelikle şunu belirtmek isterim ki, kapora verirken herhangi bir protokol yapacaksanız kesinlikle verdiğiniz bedele ilişkin "kapora" değil "cayma akçesi" tanımlamasını kullanınız. aksi takdirde verdiğiniz parayı almaktan başka herhangi bir yaptırımınız olmaz. çünkü kapora, satmaktan vaz geçen tarafın, aldığı parayı geri vererek borcundan kurtulduğu bir "pey akçesidir." oysa cayma tazminatı, alacaklının cayması durumunda verdiği paradan vaz geçmesini, satıcı caydığında ise aldığı paranın iki katını vermesini gerektirir.

ikincisi ise, satıcısnın borçları kapatması ve diğer ipotekleri kaldırması için belirli bir süre koymak bu süre içerisinde taahhüt ettiği işlemleri yapmaz ise belirli bir cezai şart koymak.

daha sonraki mesele de zannımca banka ipoteği kaldırıldığında onun yerine geçecek bir ipotek tesis etmek - verdiğiniz para miktarı kadar.- ancak bilmeniz gerekiyor ki ipotek tarihinden evel konulmuş bütün sınırlayıcı halar ve gayri menkulün aynından kaynaklanan kamu alacakları ipoteğin önüne geçecektir.