Mesajı Okuyun
Old 03-12-2010, 16:03   #1
SARIKAHYA

 
Varsayılan Vasİ İle Devam Edİlen BoŞanma Davasi

Merhabalar,müvekkilim davacı 2006 yılında eşinden bşanmak için anlaşma protokolü hazırlayarak boşanma davası açıyor.henüz 3 aylık evli oldukları için anlaşmalı boşanamıyorlar. Dava devam ederken davacı müvekkil vesayet altına alınıyor ve babası vasi olarak atanıyor. Davaya bakan mahkeme sırf vasi atandığı gerekçesine dayanarak davayı reddediyor.Bu dosya tarafıma adli yardım kurulunca bu kararın temyizi aşamasında geldi.Kararı temyiz ettim.Yargıtay'dan bozuldu geldi ve 10 gün sonra duruşması var.

Şimdi bu durumda yeni dosya numarası alan davamızın hangi aşamalardan geçerek devam edeceğini öğrenmek istiyorum.Kafama takılan soruları sıralayayaım:

1.Davacı müvekkil vesayet altında olduğundan anlaşmalı boşanma olamıyor mu?

2.Davacı müvekkil kısıtlanmadan önce davasını anlaşmalı açmıştı.3 aylık evli olduklarından dava çekişmeliye dönmüştü. Şimdi davacı müvekkilin akıl zayıflığı söz konusu.Bu durumda MK 'nın hangi maddesine göre boşanılabilir? Akıl zayıflığı olan taraf DAVACI konumunda olduğundan bu durumu karşı tarafın ileri sürmesi mi gerekir? Bozmadan önceki haliyle şiddetli geçimsizlik nedeniyle dava devam eder mi?

3. Davacı müvekkil ile davalı kocası ilk davanın açıldığı 2006 senesinden beri ayrı yaşıyorlar. Bu durumda ayrı yaşadıklarını ispatlayacak tanık dinletirsem dava neticelenir mi? Çünkü başka bir delil bulunmuyor bizde.

şimdiden teşekkürler.