Mesajı Okuyun
Old 02-12-2010, 13:00   #1
Av.Ferit Barut

 
Varsayılan borçlunun hesabındaki mevduatın banka tarafından 1 senedir ısrarla gönderilmemesi

Sevgili Üstadlar,
Meslekte yeni olmam hasebiyle sizler için basit olan bir konuda danışmak ihtiyacı hissettim.Olay şu:
Alacaklı vekili olarak, borçlunun X bankasının Y şubesinde bulunan hesaplarına haciz konulması için 29.01.2009 tarihinde İİK.89/1 gönderdim. Banka şubesi cevaben: Öncelikle bankanın alacaklı olduğunu dolayısıyla hesapta bulunan 13.160 TL üzerine haciz konulamayacağını bildirmiştir.
Bir süre bekledikten sonra aynı şubeye tekrar 89/1 haciz ihb. gönderdim banka tekrar aynı cevabı verdi.Bunun üzerine hesapta bulunan paranın icra dosyasına celbi için para isteme müzekkeresini elden takipli olarak bankaya bıraktım.Netice de banka cevabı yazısında söz konusu meblağı yine icra dosyasına göndermedi.
Bunun üzerine bankaya; borçlunun hesaplarına hangi tarihte Rehin konulduğunu, bankanın borçludan olan alacağının muacceliyet zamanını, alacağının dayanağını, alacağının miktarını ve son 1 yıllık hesap hareketlerini gösterir hesap özet dökümünü bildirmesi için bir müzekkere düzenlettirip bankaya elden bıraktım.
Banka cevaben söz konusu hesapta rehin hakkı olduğunu ve söz konusu hesap hareketleri cetvelinde 3 ayda bir borçlunun bankandan kullanmış olduğu kredinin taksit miktarı 430.00 Tl yi çektiğini gösterir dökümü göndermiştir.
(Banka 1 yılı aşkın süredir tüm yazışmalarımıza rağmen hesaptaki meblağı ne kendi alacağı için alıyor, ne icra dosyasına gönderiyor.Sadece hesapta bekletiyor)
Soru:1- Alacaklı Vekili olarak borçlunun hesabında bulunan meblağı hangi şekilde icra dosyasına alabilirim.
Soru:2- Bankaya bir dava ikame edebilir miyim? Muhtemel davam ne olacaktır?
Şimdiden teşekkürler...