Mesajı Okuyun
Old 30-11-2010, 09:02   #2
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Sayın bahcavan

İlgili Yönetmelik maddesi aşağıda sunulmuştur. Bu madde varken açacağınız davalardan sonuç almanız mümkün gözükmüyor. Kat Mülkiyeti Kanunu’na tabi olan yerlerde hayvan severlerin açtıkları davalar Apartman Yönetim Planındaki yasaklama maddesi gerekçe gösterilerek reddedilmektedir. AHİM’de de davaların reddedildiği bilinmektedir. (Tıklayınız: http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=3793 )

Yönetmelik Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılmış ve asker-sivil ayırımı yapılmadan düzenlendiğinden ilgili maddesinin iptali için Danıştay’a dava açılması gerekir kanısındayım. Ancak böyle bir davanın da reddedileceği şimdiden bellidir. Hayvan haklarını düzenleyen mevzuatımızda apartmanda köpek beslenmesine izin veren bir hüküm bulunmamaktadır.

KAMU KONUTLARI YÖNETMELİĞİ

KONUTLARDA OTURANLARIN UYMASI GEREKLİ ESASLAR
MADDE 40 - Kendisine konut tahsis edilen kiracılar, konutta oturdukları süre içinde aşağıda belirtilen esaslara uymak zorundadırlar.
e) Konutun bir bölümünde veya bahçede kümes yapamazlar ve ahır hayvanları ile köpek besleyemezler.
Yukarıda belirtilen esaslara uymayanlar, yönetici veya kiracılar tarafından ilgili kuruma bildirilir. İdarece bir yazı ile uyarılan ilgilinin aykırı tutum ve davranışını değiştirmemekte ısrar ettiği tutanakla tesbit edilmesi halinde konut tahsis kararı iptal edilerek konuttan çıkartılırlar.

Saygılarımla