Mesajı Okuyun
Old 26-11-2010, 17:36   #1
Av. Aykut Toklu

 
Varsayılan Karşı taraf vekilinin tanık dinletme talebi

Arkadaşlar;

Geçen sene açtığım bir boşanma davasında;

Karşı taraf ilk duruşmaya şahsen katıldı ilk celsede herhangi bir delil belirtilmedi. İlk celsede alınan ve GD kısmına düşülen hükümde

- taraflara beyanlarını ve delillerini sunmaları için gelecek celseye kadar süre verilmesine!! Hükmü yazıldı.

2. celseye avukat katıldı. Ben mesleki mazeretim nedeni ile katılmadım. karşı taraf avukatı yine herhangi bir delil sunmadı dava dilekçesine herhangi bir cevap ya da dava dosyasına herhangi bir savunma eklemedi. Ben de herhangi bir delil veya beyan eklemedim ancak daha sonra karşı taraf vekilinin dava dışı şekilde benim cep telefonumu arayarak istediği 5bin lira ÇEYİZ(?) tazminatı ve 20bin lira manevi tazminat talebi nedeni ile bir ara dilekçe yazdım ve 3. celseden önce mahkemeye ulaştırdım.

3. celseye de karşı taraf avukatı gelmedi. Bana sorulan diyeceğiniz bir şey var mı? sorusuna hayır yok başkaca bir delilimiz veya beyanımız yoktur. dedim

4. celseye gittiğimde karşı taraf avukatı da oradaydı ve 1. celsede düşülen GD hükmüne karşı dava dilekçesine cevap vermediği daha sonraki dilekçeye cevap vermediği ve 2. celseye de hiçbir delil ve beyan eklemeyen avukat 4. celsede tanık dinlettireceklerini karşı dava açtıklarını ve boşanmayı kabul etmediklerini beyan etti.

Bu durumda hakimin verdiği 1. celse tutanağına GD olarak yazdırdığı "bir dahaki celseye kadar süre verilmesine" hükmünün bağlayıcılığı ortadan kalkmış olmuyor mu? Tanık da bir takdiri delil değil midir? 4. celsede tanık dinlettireceğini söyleyebilir mi?