Mesajı Okuyun
Old 13-11-2010, 23:33   #15
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Yavuz Şahin
Sayın Aladağ, öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Israrla adi şirket olduğunu iddia ediyorsunuz. Aklıma takılanları izah etmeye çalışayım sizde bana yol gösterin lütfen.

Adi şirketler bir ticari faaliyette bulunmak için iki veya daha fazlı kişi tarafından oluşturulan tüzel kişili olmayan şirketlerdir. Ortak hesap açmak bir ticari faaliyeti işletmek gayesini gütmüyor.

Tasarruf amaçlı oluşturulan bir banka hesabında ticari gaye olmadığına göre adi şirket olduğu kanısına nerden varabiliriz?

Her ne kadar X ile Y'nin işletmesinden elde edilen kar hesapta birikmiş olsada ne işletmenin banka hesabıyla ne de işletmenin X ile Y arasında bir bağlantısı var. İşletme başka birisinin (Y'nin babası) adına kayıtlı iken banka hesabı X ile Y adına kayıtlı. Adi şirket olduğunu nasıl ispat edebiliriz?

Sizin ilk mesajınızda yazdıklarınızdan yola çıkarak adi şirket vardır diyorum; yoksa ben nereden bileyim...

İlk mesajınızda şöyle diyorsunuz:

Alıntı:
Yazan Av. Yavuz Şahin

Müvekkil X'in Y ile ortak bir işletmesi vardı. Bu işletmeden elde ettikleri karı 1/2 hisseli olarak ortak bir hesaba yatırıyorlar. Ortak hesaptan para çekmeyi de birlikte imza şartına bağlıyorlar.
Daha sonra aralarında husumet oluyor ve işletmeyi kapatıyorlar. Müvekkil X ortak hesapta biriken parayı çekmek istiyor fakat Y buna muvafakat etmiyor. Para birlikte imza ile çekilebildiği için Müvekkil X tek başına çekemiyor.