Mesajı Okuyun
Old 12-11-2010, 17:44   #1
mantis

 
Acil idare mahkemesinin süre aşımından red kararında yalnızca davacı beyanı ile yetinmesi

Bir iptal davasında müvekkil kendisine tebliğ edilen idari kararın tebliğ tarihini bilmediğinden karar tarihini esas alarak dava açtım. Öncelikle çuvaldızı kendime batırayım, basit ama çok önemli bir hata yaparak takvim hesabını yanlış yapmışım. Davayı karar üzerinde yazılı tarihi takip eden 61. gün açtım. Dava dilekçesinde yazılı tarihi esas alan mahkeme, başkaca bir kayda bakmaksızın davayı süre aşımından reddetti.

Benim hatam kabulümdür. Ancak görüşlerinizi almak istediğim husus, kamu düzeninden olan süre hesabının, mahkemece yalnızca davacı/vekili beyanına bağlı kalınarak karara bağlanmasının doğru olup olmadığı.

Söz konusu dosyada, tebliğ tarihi esas alındığına sürenin aşılmamış olacağı kuvvetle muhtemeldir. Mahkeme her ne kadar ilk incelemede süre hususunu esasa girmeksizin kontrol edecek ise de, bu sıkıntı nasıl aşılabilir?

Dosyayı temyiz edeceğim, ancak dayanaklarımı kafamda netleştiremedim. Yardımcı olabilirseniz kıymetli görüşlerinizi rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.