Mesajı Okuyun
Old 11-11-2010, 12:12   #1
hüsnü gökulu

 
Varsayılan ihaleden satılan taşınmaz

Herkese selam;
Paşa Ali lakaplı kişiye ait 5 parça gayrimenkul,mirasçılardan birinin açtığı ortaklığın giderilmesi davası sonucunda satış kararı sonucunda1964 yılında ihaleye çıkyor.Mirasçılardan bir tanesi taşınmazları ihaleden satın alarak mahkeme kararı ile taşınmazların yüzöşçümünü miktar olarak artırıp ifraz ederek tekrar satıyor.Bu parsellerden bir tanesini müvekkilim alıyor.
1984 yılında Paşa Ali nin mirasçılarından birisi müvekkilin satın almış bulunduğu taşınmaza karşı bir tapu kaydına dayanarak meni müdahale davası açıyor.Davanın iyi takip edilmemesi sonucu müvekkil aleyhine meni müdahele kararı çıkıyor ve karar kesinleşiyor.1988 yılında kadostro geçtiğinde burası orman olarak tespit gördüğünde itiraz edliyor ve meni müdahale kararı esas alınarak yukarıda belirttiğimiz mirasçı adına tescil edliyor.
Müvekkil daha sonra tapu iptal ve tescil davası açmasına rağmen,kesinleşen meni müdahale kararı gerekçe gösterilerek davası red edliyor.Dava bir ay önce sonuçlandı.
Benim sormak istediğim;
a)Taşınmaz resmi ihale ile satıldığı için adalet bakanlığına karşı veya müvekkile satan kişiye karşı tazminat davası açabilirmiyim.Tazminat miktarı neye göre belirlenecek.Emsal karar varmıdır.
b)Belirttiğim davalarda yargılamanın yenilenmesi istenebilirmi.Hangi gerekçe dayanarak istenir.
Teşekkürler