Mesajı Okuyun
Old 10-11-2010, 17:28   #1
Av. Yavuz Şahin

 
Varsayılan Ortak hesaptaki para için Ortaklığın Giderilmesi Davası

Merhaba sayın meslektaşlarım;

Müvekkil X'in Y ile ortak bir işletmesi vardı. Bu işletmeden elde ettikleri karı 1/2 hisseli olarak ortak bir hesaba yatırıyorlar. Ortak hesaptan para çekmeyi de birlikte imza şartına bağlıyorlar.
Daha sonra aralarında husumet oluyor ve işletmeyi kapatıyorlar. Müvekkil X ortak hesapta biriken parayı çekmek istiyor fakat Y buna muvafakat etmiyor. Para birlikte imza ile çekilebildiği için Müvekkil X tek başına çekemiyor.

Biz Müvekkil X ile Y'nin ortak hesabında bulunan parayı almak için ortaklığın giderilmesi davası açtık. Yerel mahkeme ortaklığın giderilmesine karar verdi. Y hükmü temyiz etti Yargıtay da, para misli eşya olduğu için ortaklığın giderilmesi davası açılamaz, diyerek hükmü bozdu ve Yerel Mahkeme'de Yargıtay'ın kararına uydu.

Not: X ile Y'nin işlettiği işletme Y'nin babası adına kayıtlıdır ve Banka hesabıyla işletme arasında herhangi bir ilişki mevcut değildir.

Olay yukarıda anlattığım aşamalardan geçti. Son çare olarak karşı tarafı (Y'yi) imzaya zorlamak için bir eda davası açmayı düşünüyorum. Fakat öncelikle sizlerin de görüşünü almak istiyorum.

Bundan sonra hangi yolu takip etmemi tavsiye edersiniz?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla...