Mesajı Okuyun
Old 09-11-2010, 18:05   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım;

Öncelikle size, avukatlık mesleğinde şimdiden başarılar dilerim. Sorunuzun yanıtı, HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARIN ZİYARET EDİLMELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK’in 19. ve 20. maddelerinde mevcut.

Tutuklunun müdafi ile görüşmesi’ başlıklı 19. madde;Tutuklu, vekaletname aranmaksızın müdafi ile her zaman ve konuşulanları başkalarının duymayacağı, ancak; görüşmenin görevlilerce izlenebileceği bir ortamda, açık görüş usulüne tabi olarak görüşür. Bu kişilerin müdafi ile yazışmaları denetime tabi tutulmaz. Soruşturma evresinde, aynı anda en fazla üç avukat tutuklu ile görüşebilir.”

‘Hükümlünün avukat ile görüşmesi’ başlıklı 20. madde;Hükümlü ile avukatı, meslek kimliğinin ibrazı üzerine, tatil günleri dışında ve çalışma saatleri içinde, bu iş için ayrılan görüşme yerlerinde, konuşulanların duyulamayacağı, ancak; güvenlik nedeniyle görülebileceği bir biçimde, açık görüş usulüne uygun olarak görüştürülür….Hükümlü, vekâletnamesi olmayan avukatlarıyla, avukatlık mesleğinin icrası çerçevesinde en çok üç kez görüşme hakkına sahiptir.”

Yönetmeliğin 23. maddesindeki “avukatla birlikte olmak” ifadesiyle kastedilen, stajyer avukatın bir avukatla beraber görüşmede bulunabilecek olması. Başka bir yerleşim yerinde faaliyet gösteren meslektaşımızın katılımı olmaksızın, kendisine vekalet verilmemiş olsa dahi bir başka avukatla beraber görüşmede hazır bulunabilirsiniz.

Saygılarımla..