Mesajı Okuyun
Old 06-11-2010, 20:30   #1
BALDIRAN

 
Varsayılan Deneticinin görevi kötüye kullanma suçunun faili olması mümkünmüdür.

Merhaba. Bir konuda değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Müvekkil, bir apartmana 2 yıl üst üste denetçi olarak seçilmiş. kat Malikleri kurulu toplantısında, yaptığı kontrollerde, yönetimin usulüne uygun çalıştığı yönünde denetim raporu sunmuş ve yönetim bir üyenin muhalefet şerhiyle ibra edilmiş. Karşı oy kullanan üye, yönetimin apartmanı kötü yönettiği, topladığı paraları yerinde harcamadığı savıyla hem yönetici hem denetçi müvekkil hakkında savcılığa başvurmuş, savcılık K.M.Y.muhalefetten ön ödeme kararı vermiş ve ödenmş, ancak karşı taraf, savcılığın bu kararına Ağır Cezada itiraz etmiş ve müvekkil hakkında dava açıldı ve hakim büyük ihtimalle ceza verecek gibi.
1) Savcılığın ön ödeme kararı vermesi ve bu kararın infaz edilmesi sonraki ceza davasının (aynı maddi olay nedeniyle) açılmasına engel oluştururmu.Zira Ağır Ceza Mah.kararının kanun yoluyla bozulması için Bakanlığa başvurdum.
2) 634 sayılı K.M.K.na göre, deneticinin görevi sadece belli aralarla denetim yapmak (kendi hukuk-muhasebe bilgisiyle) ve bu konuda hazırladığı raporu K.M.Kuruluna sunmaktan ibaretse ve kurul deneticinin bu raporu ile bağlı olmayıp aksine karar verebiliyorsa, müvekkil hakkında görevi kötüye kullanmadan dolayı ceza çıkabilirmi, çıkarsa hukuki dayanağı ne olur.
Cevap verecek arkadaşlara sonsuz teşekkürler.