Mesajı Okuyun
Old 04-11-2010, 09:39   #1
Konuk

 
Varsayılan İlk evliliğimden olan çocuklarımın eğitimi için ne yapabilirim? Maddi imkansızlık içindeyim..

İkimizde 12 sene önce 2. evliliğimizi yaptık. Onun 2, benim 2 çocuğum var.İkimizin de ortak 10 yaşında çocuğu var. Velayetleri kanunen bende. Eşimin çocukları velayetleri bende olmasına rağmen babaları ile kalıyor. İşi yok. O da emekli. Ben çalışıyorum. Yeni eşim de emekli.
Çocuklarım 10 senedir velayetleri bende olduğu halde evimize gelmesine razı olmuyor. Yanımıza almak istiyorum.18 yaşını geçti almayız diyor. Onlara eğitim için yardım yapmak istiyorum verdirmiyor. Onun çocuklarının her türlü eğitim giderlerini karşılamamıza rağmen kendi çocuklarıma bakamıyorum. Babaları var baksın diyor. (Babaları bekar)
12 senedir çocuklarıma bakmakve vi geçindirmek için habersiz kredi çektim, kredi kartlarımı kullandım ve çok borçlandım. Kendisi emekli ikramiyesi ne bir ev aldı kendi adına tapulattı.
Bundan sonra yeni borç etmek istemiyorum. Boşanmakta istemiyorum. Maddi durumumuz ile ilgili ne gibi kanuni hakkım. Aslında tek çıkar yol boşanmak.Ama ortak çocuğumuz öncekiler gibi mağdur olur düşüncesi ile korkuyorum.