Mesajı Okuyun
Old 03-11-2010, 18:50   #1
advocate_demos

 
Varsayılan Şikayet-İhalenin Feshi

Biraz karışık ama en öz şekilde yazmaya çalışacağım. Cevaplarsanız çok memnun olacağım.
Öncelikle
-1999 senesinde R.T tarafından İ.B aleyhine açılan ve kesinleşen kambiyo senetlerinr mahsus bir icra takibi var.
-Bu icra takibi uyarınca alacaklı R.T. tarafından, İ.B.'nin İstanbul A ilçesinin X parsel numaralı Y bağımsız numaralı ve 3/7 hissesi olan gayrimenkulü satışa çıkarıp, ihaleyle başka alıcı çıkmadığından talimat icrası aracılığıyla alacağa mahsuben satın alıyor.Müvekillerime tebligat yok.kalan 4/7 nin sahibi ise T.Y.dir ve halen orda oturmaktadır.
-Y bağımsız numaralı dubleks dairenin üst katı, yani çatı katı inşaat yapılırken yapılmıyor. Ama ruhsatta Z metrekare olarak görünüyor.
-Y+1 bağımsız bölüm sahibi olan müvekillerimden A.Ü. de bitişik nizam ve dubleks olan dairesinin üst çatı kısmının Y bağımsız bölüm numaralı dairenin çatı kısmı ile birleştirilmiş şeklinde 1999 yılında alınan dairenin sahibidir.
-Yine müvekkillerden E.Ü. A.Ü'nün başka adreste oturan çocuğudur.
-R.T.'nin vekili satın almış olduğu 3/7 lik hisseye gidip tahliye yapmaya çalışıyor. Y+1 bağımsız bölüm numaralı daireye giderek müvekkilimin iyi niyetli şekilde fazla para vererek aldığı büyütülmüş çatı katının kendi paylarına denk gelen kısmından çıkmalarını istiyor.Tutanakta E.Ü'nin ismi de yazılıdır.
-Bu icra tutanağını alır almaz Esas İcra Hukuk Mahkemesinde, müvekkilimiz E.Ü'nün tüm bunlardan habersiz üçüncü kişi olduğunu(ayrı yerde oturduğuna dair ikametgah sunuldu), müvekkilimiz A.Ü.nün dairesinin ayrı bağımsız bölüm olduğunu dolayısıyla bu icra işlemlerinin iptalini şikayet yolu ile istedik.
-Esas İcra Hukuk Mahkemesi şikayetimizi RED etti. Gerekçe ise İİK 135 teki belgelerden birinin bizde olmaması.
Sorularım.
1-İcra tutanağı ile ihalenin feshi mi istenmeliydi?
2-İhalenin feshi için süre geçmişmidir?
3-Müvekkilimiz Y+1 numaralı dairenin tapu maliki olduğu halde neden İİK 135. maddedeki belgeler neden aranmıştır? Verilen karar Hukuka uygunmudur?

Biliyorum biraz uzun oldu ama en özet şekliyle yazmaya çalıştım. Cevap vermezseniz bile okuduğunuz için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Av.Cihan ERTEK
İstanbul Barosu
37656