Mesajı Okuyun
Old 27-10-2010, 10:56   #6
avukatkenan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.OnurERSEN
Müvekkil işçi tarfik kazası geçirdiği ve bu sürede işine gidemeyeceğini işverene bildirdiği için, işveren tarafından üstsüte 3 gün mazeretsiz işe gelmediğinden bahisle tutanak tutularak iş sözleşmesi feshedilmiştir.
Dosya kıdem tazminat miktarının tespiti için bilirkişiye gönderilmiş olup, bilirkişi verdiği raporda haklı fesih bulunduğu yönünde kanaat bildirmiştir.
1- Bilirkişinin böyle bir kanaat bilrdirme hakkı varmı ( yoksa mümkünse yargıtay kararı rica ediyorum )
2- Karakol ve hastane kayıtlarında kaza geçirdiği ve ayağının alçıya alındığı sabit olan müvekkilimin başkaca bir delile ihtiyacı olurmu ( karşı taraf 5 tane tanık dinletti, biz ise sadece 1 tane dinletebildik )

Yardımlarınız için teşekkürler...
Sayın meslektaşım ben meseleye bilirkişinin verdiği raporda haklı fesih bulunduğu yönündeki kanaati yönünden yaklaşmak istiyorum. HUMK'da da düzenlendiği üzere hakimin bilirkişi raporlarına bağlı olmadığı gibi hukuki konularda da bilirkişiye başvurulması doğru değildir. Ancak ne acıdır ki çoğu tazminat dosyalarında hesap için hukukçu bilirkişiye üstelik aynı hakimlerin çoğu taleplerini kendi davasında reddetmesine rağmen yine de avukat olan hukukçulara gönderilmesi hangi hukuk mantığı ve düzenıyle açıklanabilir anlayabilmiş değilim. Yargıtay kararı bulamadım ancak hukukçu bilirkişi de olsa bilirkişinin kendini hakimin yerine koyarak iş akdinin haklı ya da haksız olarak feshedildiğini değerlendirme yetkisi bulunmamaktadır. Zİra bilirkişi yalnızca işçinin haketmiş olduğu kıdem ve diğer alacakları hesaplamakla yükümlüdür. Bilirkişi kendini hakim yerine koyamaz, delilleri değerlendiremez, yorum yada kanaat de bulunamaz..Bu HUMK'da da açıkça belirtilmektedir. Bence bilirkişi rapruna itiraz edin.Yerel mahkeme olmasa da yargıtayda dosyanız bozulacaktır sizin lehinize saygılar...