Mesajı Okuyun
Old 25-10-2010, 15:31   #8
caner87

 
Varsayılan

Benim de bir sorum var ve soruyu nereye yazacağıma karar veremedim.
müvekkil 2 sene önce evlenmiş ve daha önceki evliliğinden bir kızı var.yeni eşinin ise daha önceki evliliğinden çocukları var.
müvekkilim der ki, benim bir taşınmazım var. Benim vefatım halinde yeni evliliğim içerisinde alınmış bu taşınmaz mal kızıma ve eşime kalacak... Ancak eşime kalan malım,eşimin vefatı halinde onun kendi çocuklarına geçer mi? Bu geçişi nasıl engellerim?
benim cevabım bu intikalın geçeceği yolunda, yani müvekkilin vefatı halinde taşınmazı kızı ve son eşine geçecektir.Eşinin de vefatı halinde eşinin mal varlığı da ki içinde müvekkilden gelen miktar da olacaktır diye düşünüyorum o kısımlarla beraber kendi çocuklarına alt soylarına geçecektir.. Bu durumda bunu engellemek mal ayrılığı ile olabilir ancak bunu kabul etmiyorlar ya da kızına tapuda bağış yapabilir ki bunu da kabul etmiyorlar zaten iptale tabi olabilir sanırım eş tarafından bir ihtilaf halinde, geriye de vasiyetname yolu kalıyor doğru mudur ne önerirsiniz? Bir taşınmaz bir kıza - kız 7 yaşında- eşine hiç pay kalmadan verilebilir mi?Eşin saklı payı ile ilgili durum nasıl çözülür? Yoksa hiç buralara gitmeden mirası eşinin çocuklarına kalmaz mı?