Mesajı Okuyun
Old 24-10-2010, 18:10   #1
Konuk

 
Varsayılan

Merhaba,
Annem ile babam 25 yıldır evli ve bir ablam var. Babam da aynı şekilde evliliği boyunca ne evine ne de çocuklarına maddi manevi destek olmadı. Evliliğin dördüncü yılında annemi aldattı ve yasa dışı bir çocuk dünyaya getirdi. Çalıştığı dönemde kazandığı tüm parayı kendisi ve başkaları için harcadı. Bu yaşımıza kadar ufak tefek paralar vermesi dışında tüm okul, dersane vb. masraflarımız annem tarafından karşılandı. O zamanlar biz küçük olduğumuz için annem boşanmaya cesaret edememiş ve çalışmaya başlamıştı.

Ne bir taşınmamızda ne de mezuniyet törenlerimizde bulunmadı. Yaklaşık 10 yıldır farklı şehirde ayrı olarak yaşıyoruz yalnızca bayramlarda, tatillerde veya özel günlerde görüşüyoruz. Onun dışında son 2-3 yıldır haftasonları telefon ediyor.

Kendisi anneme, annemin ailesine ve bazen bizlere hakaret ve küfür ediyor. Bu hakaretlerin dozu oldukça fazla ve başkalarının yanında da küfür ediyor. Ancak yalnız bize değil kendi annesine ve abisine de küfür ediyor. Yani karakteri bozuk biri. 10 yıldır ayrı yaşadığından zaten kendisinin bekar olduğunu söylüyor ve internetten tanıştığı vs. bayanlarla ilişkileri devam ediyor ve bunları rahatlıkla bize ve diğer insanlara da anlatıyor.

Hakaretlerin ve aldatmaların tümü herkes tarafından biliniyor. Dersane masrafları vb. harcamaların tümünün annem tarafından ödendiğinin belgeleri var.

Ablam ve ben üniversiteyi bitirdik annem itibarlı bir aileden geldiğinden ve bizler kariyerimiz olduğundan bu hakaret ve küfürlere maruz kalmak ve dışarıya karşı rezil olmak istemiyoruz. Artık annem de maddi gücümüzü aldığımızdan boşanmak istiyor. Babam anneme boşanma davası açacağını söyledi.

Benim sorum davayı açan taraf olmak önemli mi? Ayrıca evliliğin ilk yıllarında babam annemin bileziklerini ve paralarını da harcamış. Biz bunları geri istiyoruz ve maddi/manevi tazminat almak istiyoruz. Kendisinin yalnızca aylık 800 tl emekli maaşı var. Tazminat alabilir miyiz? Boşanma davasını bizim açmamız bu durumu değiştirir mi?

Teşekkür ederim.