Mesajı Okuyun
Old 24-10-2010, 16:19   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Babanızın şiddete yönelik davranışlarına karşı en yakın aile mahkemesinden TEDBİR kararları alınmasını isteyebilirsiniz.

Bu kararlar, eşin şiddet içeren davranışlarına son vermesi, aile konutuna veya aile bireylerinin iş yerlerine yaklaşmaması, varsa silah ve benzeri aletlerini teslim etmesi, aile bireylerini telefon gibi ilşetişim araçları ile rahatsız etmemesi ve varsa bir rahatsızlığı bununla ilgili olarak bir sağlık kuruluşuna muayene olması ve tedvisinin başlatılması şeklinde örnek kararlardır.

Masrafı olmayan bu kararları acilen alabilirsiniz. Şiddete ilişkin dotor raporu aranmaz varsa tanık bildirebilirsiniz. Annenize tanık da olabilirsiniz.

Bu karaların alınmasından sonra boşanma davası açılabilir.

Davanın içinde, babanızın boşanmaya sebep olaylarda KUSURLU olduğunu ispatlamak gerekecektir. Şiddet, hakaret, sövme, sorumsuz davranışlar vs..

İddia edilen hususların ispatında her tür delilden yararlanılabilir.

Davada, anneniz nafaka ve tazminat (Maddi-manevi) taleplerinde bulunabilir.

Oturulmakta olan ev tapuda baba üzerine kayıtlı ise, tapudan aile konutu şerhi alınabilir. Ve dava süresince evden ve ev eşyarından annezin ve sizlerin yararlanması için boşanma davası mahkemesinden tedbir kararı verilmesi talep edilebilir.

2002 sorası edinilen mal var ise, boşanma kararırın kesinleşmesinden sonra tasfiye payı alacağına yönelik bir dava açılabilir. Şartları varsa değer artış payı alacağı için de dava açılması mümkündür.

**Yine babanızın şiddet içeren suç teşkil eden eylemlerine karşı Cumhuriyet başsavcılığına başvurup şikayetçi olma hakkınız da her zaman vardır.

Sayın Katılımcı,

Avukat desteği almanız önemlidir. Hak kaybına uğramazsınız.

Maddi durumunuzun iyi olmadığını kanıtlaması halinde annenize bulunduğu yer il barosu ücretsiz avukat da tayin edebilecektir.

Profesyonel destek almaktan kaçınmayınız.

Saygı ile,