Mesajı Okuyun
Old 21-10-2010, 10:14   #1
LePapillon

 
Varsayılan Bono Üzerinde İmza İncelemesi, Belirli Olmayan Bilirkişi Raporuna Göre Hüküm Verilmesi

Değerli Meslektaşlar,

Birkaç gün önce sonuçlanan bir davamda, hâkimin vermiş olduğu hükmü değerli görüşleriniz ile değerlendirmenizi istirham ediyorum…

Müvekkilim aleyhine açılan kambiyo takibinde müvekkilim senet üzerindeki imzanın kendisine ait olmadığını, başkası tarafından atıldığını iddia eder. İcra Hukuk Mahkemesi nezdinde imzaya ve borca itiraz ettik. Müvekkilimin imza örnekleri toplandı, kendisine mahkemede imza attırıldı ve senet üzerindeki imza ile birlikte incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Bilirkişi raporu der ki “… İmzalar arasında şekilsel ve işleklik açısından farklılık görülmekle birlikte … grafolojik açıdan özellik içermeyen imzaların …’nın el ürünü olup olmadığı hususunda teknik bir ayrım ya da saptamaya gidilememiştir.”

Ben, yeniden bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etmiş olsam da, hakim talebimi reddetti ve duruşmayı bitirerek hükmü açıkladı. Davamızın reddine, aleyhimize %40 icra inkar ve %10 para cezasına KESİN olarak hükmetti. (Allahtan icra mahkemesi kararları maddî anlamda kesin hüküm teşkil etmiyor da genel mahkemede menfî tespit davası yolumuz halen açık).

İşbu karar hakkında kıymetli değerlendirmelerinizi bekliyorum…

- Le Papillon -