Mesajı Okuyun
Old 20-10-2010, 13:05   #8
ozdesh

 
Varsayılan

Görüşleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Delil tespiti ile söylediklerinize aynen katılıyorum. Ancak, Mahkemeye başvuru, inceleme günü, bilirkişi ücreti, raporun düzenlenmesi vesair hususlardan dolayı zaman ve masraf açısından çok işime gelmiyor açıkçası.

Bunun yerine, aracı aldığım şirketin 2. el satış departmanı ile görüşüp, araca yapılan hasar işlemlerinden dolayı satış fiyatı ile ilgili görüş alıp; buna göre şoför, ruhsat sahibi, alt işveren ve asıl işverene doğrudan icra takibi başlatmak yönünde aksiyon almayı düşünüyorum. Her halükarda, takip itiraza uğrayacaktır. İtirazın iptali davasında da, zaten inceleme yapılacak ve rapor düzenlenecek. Sadece, yargılama sırasında alınacak bilirkişi raporu ile tespit edilen tutar, talep ettiğimden çok olursa, bakiye için ayrıca talepte bulunmayı düşünüyorum. Zaten, icra kanalı ile talep edeceğim tutarın fahiş olmamasına dikkat edeceğim. Bu yüzden de, otomotiv piyasasında iyi bir ekpertiz çalışması yapmam gerekecek diye düşünüyorum.

Ama hala, marketi hasım olarak gösterip, göstermemek konusunda tereddütlerim var. Elinizde bu yönde bir içtihat var ise paylaşabilirseniz memnun olurum.