Mesajı Okuyun
Old 20-10-2010, 10:08   #4
Admin

 
Varsayılan

Bir yazılı sözleşmenin taraflarınca o sözleşmeyle ilgili olarak tarafların sözleşmede belirtilen adreslerine bir tebligat yapılıyorsa ve bu tebligat yapanın kusuru olmadan bila tebliğ dönüyorsa, bana sorarsanız bu tebligatı yapılmış kabul etmek gerekir. Ancak Yargıtay bana sormuyor.

Uygulamada bu sorun kiralayana yapılan tebligatlardan çok kiracıya yapılan tebligatlarda çıkıyor. Kiracı bir yeri kiralıyor, sonra ortadan kayboluveriyor. Sözleşme yazılı olarak fesh edilmediği için içeriye giremiyorsunuz, fesh etmek veya başka bir hukuki işlem yapmak için elinizde sözleşmede adrese (veya doğrudan kiralanan yerine adresine) tebligat yapıyorsunuz, bila tebliğ dönüyor ve Yargıtay bu tebligatı "yok hükmünde" kabul ediyor ve usulüne uygun tebligat yapıncaya kadar zaten mağdur olmuş tarafı uğraştırıyor. Bu esnada yasal süreler vs. de geçiyor ama ne gam.

Dolayısıyla siz de uğraşmak zorundasınız. Usulüne uygun yapılmış bir tebligat olmadan kanunun aradığı ihbar bildirimi şartını yerine getirdiğiniz iddiasında bulunmanız ne yazık ki mümkün değil.

Peki ne yapabilirim derseniz, öncelikle THS'deki benzer diğer konuları okuyabilirsiniz:
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=49162
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=3623

Özellikle ikinci konudaki 20-09-2004, 09:46 tarihli Sayın Dikici'nin yanıtı oldukça yol gösterici ve ben de bu çözüme iştirak ediyorum.