Mesajı Okuyun
Old 19-10-2010, 21:42   #5
gencer

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan eke
Malesef yazı yaşını tayin edebilen bir teknolojiye sahip değiliz. Ancak mesajınızda alacaklı vekilinin boş belgenin fotokopisini aldığını beyan etmişsiniz. Bu belge Savcılık sürecinde bayağı bir işinize yarayacaktır.
Tabi bir de şöyle bir durum var. Boş belgeyi doldurmak suç değil. Boşa imza atan sonuçlarına katlanır. Boş belgeyi anlaşma dışında doldurmak suç teşkil etmektedir. Asıl olan bunu ispat etmenizdir. Ceza yargılamasında boş olan belgenin anlaşma harici doldurulduğunu tanıkla ispat edebilirsiniz. Savcılık dosyası üzerinden İcra takibine tedbir kararı verilebilir diye biliyorum ancak Savcıyı ikna etmek biraz zor olacaktır.

Yargıtay İçtihadı Birleştirme Büyük Genel Kurulu'nun 24.03.1989 gün ve 1/2 sayılı kararı gereğince Ceza yargılamasında dahi açığa atılan imzanın kötüye kullanılması eylemi, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun cevaz verdiği ayrık durumlar dışında tanıkla ispat olunamaz.

Kaldıki alacaklıların vekaletini almamış olan diğer avukatın ceza yargılamasında da müvekkili aleyhine tanıklık yapması meslek kurallarına aykırılık teşkil edebilir diye düşünüyorum.