Mesajı Okuyun
Old 19-10-2010, 11:19   #1
alperyldrm

 
Varsayılan Daktilo ile senet haline getirilmiş boş belge ve avukatın tanıklığı

Merhabalar,

Alt tarafı müvekkiller tarafından imzalanmış boş bir kağıt daktilo ile doldurularak senet haline getirilmiş ve icra takibine konu edilmiştir.

Bunu üzerine tarafımızca; icra hukuk mahkemesinde senedin sonradan daktilo ile doldurulduğu iddiasıyla takibin iptalini istedik ayrıca savcılığı da suç duyurusunda bulunduk.

Savcılığa suç duyurusunda bulunmadan önce şahsın eski avukatına ulaştık ve söz konusu avukat bize, alt tarafı imzalı belgenin önce kendisine geldiğini, o boş belgenin daktilo ile doldurulmak suretiyle takip yapılmasının kendisine teklif edildiğini ancak kendisinin bu teklifi kabul etmediğini, ancak boş belgenin fotokopisini aldığını ve savcılık tarafından çağrılması durumunda bu konuyu aynen beyan edeceğini söylemiştir." Bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve avukatın tanık sıfatıyla ifadesinin alınmasını bekliyoruz

Diğer taraftan, icra hukuk mahkemesinde bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verildi ve adli tıptan gelen raporda boş belgenin senet haline dönüştürüldüğü tam olarak anlaşılamamıştır" denilmiştir Bunun üzerine de icra hukuk mahkemesi davanın reddine karar vermiştir.

Müvekkiller söz konusu senetle ilgili başlatılan icra takibi sebebiyle haciz tehdidi altındadır. Diğer taraftan alacaklının eski avukatının (vekaleti var ) belgenin boş halinin kendisine getirildiği yönünde beyanı var, bu noktada savcılık dosyası üzerinden icra takibiyle ilgili bir şeyler yapabilir miyiz?