Mesajı Okuyun
Old 18-10-2010, 13:17   #2
Av. Aykut Toklu

 
Varsayılan

Bu tür bir durumda benim kanım bir trafik kazasından öteye gidemeyeceğiniz yönünde. Nedenine gelince site içi de olsun aracınız ile seyir halinde olduğunuz veya park halinde olduğunuz yerlerde oluşabilecek kazalarda da yapabileceğiniz ancak bu şekilde kaskodan ya da trafik sigortasından kaza nedeni ile aracınızda oluşan hasarın karşılanmasını sağlamak.

Hassasiyetiniz ortada yeni bir araba almışsınız ve dediğiniz gibi 12 saat geçmeden aracınız bir kazaya karışmış ancak dediğim gibi zaten sorumluluk zinciri doğrultusunda karşı taraf kimse yani bu hepsini kapsar; tır sahibi, tır şöförü, ilgili nakliye firması tırın ruhsat sahibi vs vs hepsi zaten sizin karşınızda kazaya karışmış olan karşı taraf olarak bulunmakta ve zararınız karşı tarafça karşılanmış bulunmakta.

Bu nedenle BK 100 anlamında bir talepte bulunabileceğinizi ya da bu kazadan dolayı site yönetimini sorumlu tutabileceğinizi sanmıyorum çünkü site yönetiminin park yerlerinden ya da site içi yollardaki trafiği düzenleme yönlendirme veya kazaları önleme gibi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.

Saygılarımla...